Friday 8 March 2013

Från SvenneBondi till AsienCity

På senaste tiden har vi skrivit en hel del om hemlöshet och boendejakt. Det är för att mycket har kretsats kring det på senaste. Vi tycker inte om att planera för lång tid framåt, utan vi tar varje dag i taget. Det får vi ju äta upp när vi dagligen måste packa väskan och flytta vidare, ofta ovetande om var vi ska haha. Och att vi lyckas pricka in festivalhelger gör ju inte det hela bättre. Men nu har vi varit så duktiga att vi bokat in våra sista tre nätter i Sydney på Base som vi gillar så mycket.

Juste vi är i Sydney. Vi spenderade första 2 nätterna i Bondi och njöt av ett bekymmerslöst liv (förutom det lilla boendeproblemet) med beachhäng och umgänge med lite svenskar. Vi bodde första natten hemma hos Hanna Liljehammar, Emelie och tjejerna dom bor med, supergulligt verkligen. Efter att ha sparat pengar genom att åka en evighetsbuss från flygplatsen, promenerat runt med våra allt för tunga ryggsäckar + de nästan tyngre handbagagen ranglade vi oss till närmsta butik för att införskaffa lite Goon. För er som inte vet är det Goon man dricker här om man är fattig. En 10% alkoholhaltig dryck som tillverkas på samma sätt som vin men utan själva druvan. Vad som finns i det s.k vinet vill man inte ens tänka på. Kan meddela att ägg och fisk är två av ingredienserna. Inte så förvånande att smaken inte är den bästa och att huvudvärken dagen efter inte heller är det skönaste man varit med om. Efter lite goon-svenneförfest med halva Sollentuna rörde vi oss utåt. Bra Kväll och kul att träffa många hemifrån. Bondi var riktigt najs men alldeles för mycket svenskar för min och Mimmis smak. När man går på gatorna hör man folk prata svenska och på stranden kryllar det av svennegäng. Besvikelse där från vår sida men måste ändå säga att hela stämningen i Bondi är minst sagt Livsnjutning.

Våra två kvällar i Bondi blev som lite Rehab efter det hårda men härliga livet i Melbourne. Efter 10 dagars konstant festande var det minst sagt uppskattat att ha en kväll till återhämtning. Var kanske inte bästa iden med tanke på att Mimmis kropp direkt tog ut strejken. Stackarn har varit sjuk både idag och igår och knaprar halstabletter för att kunna svälja.

Igår eftermiddag bestämde vi oss att lämna Bondi och röra oss in mot city. Och efter ännu en kamp lyckades vi hitta boende för natten. Så nu befinner vi oss i Sydneys hjärta och har ägnat dagen på separata håll. Lite ensamtid är aldrig fel och jag har under dagen turistat som bara den. En 4a timmars promenad gav mig lite minst sagt välbehövlig shopping, en otroligt mysig promenad längs Darling Harbour och en chans att få se hur fint Sydney faktiskt är. Tanken var att vi idag skulle gå på Future music festival som går här i Sydney med alla Svennekillarna som bor i Bondi, men vi bestämde oss i sista sekund för att skippa det eftersom Mimmi knappt kunde prata och det skulle spara oss närmre 200 dollar. I skrivande stund kan jag erkänna att jag hellre skulle stått och dansat med till bla Avicii bland massvis med människor än att sitta här och blogga. Attans!

Förstår nu varför många Aussies säger att Sydney är invarderat. Det är som att gå runt i Asien, man ser 10 asiater på en aussie, ungefär, kanske var en liten överdrift, och kan kanske ha med att göra att vi bor rätt nära china town, men endå. Asianbrothers är hemma igen!

Är man backpacker reser man lätt... eller?

Så här glad var Mimmi när hon äntligen fick fylla på Goonförrådet

Bondi Beach


Sydney

 
På promenad längs Darling Harbour

No comments:

Post a Comment

Jaha, och vad fan vill du säga?