Thursday 9 February 2012

I Love Laos!

Laos, alskade, basta, roligaste Laos! Eller ska nog mer saga Vang Vieng. Bussen fran Bangkok tog oss till huvudstaden Vientiane. Maste vara varldens trakigaste huvudstad. Den ligger precis vid gransen till Thailand och det finns absolut ingenting att gora dor. Ingenting. Alla man traffat under resan sager exakt samma sak. Det enda bra med staden var att den var valdigt fridfull. Trafiken var lugn och det var inte mycket folk pa gatorna. Bra kontrast till Bangkok. Men efter en natt var vi matta pa det sa vi tog bussen for 60 kr till alskade Vang Vieng.

Forvantansfulla rullar vi in i en liten liten ort som i stort sett enbart bestar av hostel, restauranger och butiker som ar anpassade for att tuba. Vang Vieng ar uppbyggd for att festa. Det ar i stort sett det enda man kan gora. Hela staden ar anpassade efter ungas behov nar de festar. Pa alla restauranger visas familyguy eller vanner, butikerna saljer bara klader for tubingen, vatten, hygiensaker och dricka. I stort sett allt som behovs i Vang Vieng. Boende kostar mellan 25-40 kronor natten och ett mal fran 10-50 kronor. Helt sjukt billigt.  Fanns aven en hel del happymeny dar du kunde bestalla en smaskig mushroomshake eller kanske en liten joint. Smaskig ar inget jag sjalv kan uttala mig om for sjalvklart holl jag mig till den vanliga menyn, oroa dig inte mami!

Vart forsta hostel var en knarkarkvart. Jag ska inte ljuga, det kryllade av droger i Vang Vieng. Inte sa att det blev jobbigt eller sa att folk blev odragliga, det var bara sa att det var valdigt tillgangligt overallt. Vart forsta  hostel var ett dorm. Vi lyckades iallafall fa ett eget rum med 4 sangar. Tur det sager jag. For i stora dormrummet utanfor roktes det jag vet inte vad stup i kvarten. Vi hade delat badrum med alla dessa manniskor sa det drojde inte manga dagar innan vi flyttade. Hostel nr tva var hur bra som helst. Eget rum och badrum. Skulle inte kalla det sarskilt frasht, men med tanke pa standarden pa forsta hostelet sa var det har hur bra som helst.

Och for er som inte vet vad tubing ar sa ska jag beratta. Man tar en tuck tuck upp till en flod som ligger 10 min darifran och man hyr som en stor badring. Langs med floden pa bada sidorna ar det fullt med barer. Barer med billig dricka, gratis shots och massor av glada manniskor. De flesta barerna har ocksa nagon typ av vattenaktivitet som en linbana eller en vattenrutchkana. Man satter sig i ringen och aker med floden. Pa varje bar star det en eller flera manniskor som kastar linor till alla tubande manniskor sa att de kan dra in dem till barerna. Sa efter en tur i ena baren ar det bara att aka vidare till nasta. Hur kul later inte det har? Kan lova dig att det ar roligare an sa!

Vi borjade oftast med att vid 1-2 tiden ta en bucket pa vart hotell. Extremt starka for 30 kr. Tanker inte skriva ut har hur starka de var, men jag kan lova er att det var mer an nodvandigt som forsta bucket. Tubingringen var ingenting man hyrde varje dag. Vi gjorde det bara en dag. Anledningen var for att det var bara de forsta 4 barerna som var bast, och man kunde endera simma over floden eller haka pa nagon som hade en ring. Det gick ju sjalvklart att ga runt pa en bro, men det var inte ens i narheten av lika kul som att simma! Pa varje bar var det fyllt med taggade manniskor som drack, spelade beerpong, dansade och bara njot av livet. Inte konstigt att vi fastnade i tva veckor. Jag hade kunnat varit kvar langre men vi har fler platser i varlden att upptacka. Efter en dags tubande begav sig folket tillbaka till hostel och at och duschade, sen var det bara att borja rora sig till kvallsbarerna. Kvallarna bestod aven dom av buckets, dans och manniskor som var hoga pa livet. (en del pa annat, hehe). Som ni forstar sa var det ett underbart men hart liv i Vang vieng, och efter tva veckor kanner man att man ar lite trott. Solen ar dessutom ingenting som ger en farg sa nu ar man blekare an blekast igen. Som i Sverige, attans! Men vi har ett par manader kvar att ta igen!

Har borjas det hela

Forsta baren
Jag och finaste innan man blivit dyngsur av vatten, ol och buckets
Efter ett par timmar vid floden var man inte lika frasch
 Varldens basta reskompisar

/Idizen

No comments:

Post a Comment

Jaha, och vad fan vill du säga?