Tuesday 27 November 2012

fest när det är som bäst


Inlägget är skrivet för ett tag sen men har bara inte publicerats så ni får helt enkelt föreställa er att det här skrevs för någon vecka sen. 

Vilken vecka vi har haft! Oj säger jag bara. Bästa Mimmi har fyllt 21, och det är en stor födelsedag här i Australien så festligheter har det varit gott om. Vi bestämde oss för att ställa lövblåsarna på hyllan och ta en helt ledig helg. Det förtjänar vi när det är födelsedagskalas på g. I fredags var det BBQ som gällde, eller Barbie som de säger här borta. Jag har aldrig tidigare varit med om ett språk med så otroligt mycket slang. Killarna här kallar det kreativitet, jag hävdar att det är lathet. Att bara sitta och lyssna på två aussiekillar som pratar med varandra kan jämföras med att försöka förstå kinesiska. Glöm skolengelskan och den engelskan du ser på tv eller i film, ta bort hälften av bokstäverna, lägg till oi innan en mening och avsluta den med ey eller bro, så har du ett smakprov på hur det kan låta. Men man lär sig, kan inte påstå att jag ännu hänger med, men precis som vi snappar upp slang så försöker folk här att anpassa meningarna efter oss, alltså minimera användandet av slang.

BBQn bjöd på bland annat känguru. De söta små hoppande djuren som finns överallt i det här landet men som vi ännu inte lyckats få se. Vi får väl vara nöjda med att vi har fått smaka på det åtminstone. Förvånansvärt gott kan jag säga, det låter betydligt värre än vad det är. Kvar att provsmaka är nu krokodil och haj, något som är betydligt mer tveksam till.. 

Bra fredag ledde till en något tröttare lördagsmorgon. Och efter en sovmorgon till klockan 10 var det dags att ge sig iväg för lite shopping inför kvällen. Eftersom Mimmis födelsedag var på söndagen var det perfekt att fira henne lördagen. Så efter inhandling av diverse saker till förfesten, lite presenter till Mimmi och ett kort häng vid Pretty Pool var det dags att ge sig hem och blanda bål och förbereda Jellyshots. Mimmi (såklart) var den som fixade dessa, och utan att ha något exakt recept lyckades hon koka ihop ett gäng starka men mycket goda och uppskattade Jellyshots. Sen började folket komma, och det blev en riktigt bra förfest med massor av människor. Eftersom allt stänger klockan 12 här gäller det att börja tidigt. Vid 7 börjar förfesten och vid 9 rör man sig utåt mot den såkallade krogen. Skulle mer kalla det en pub med ett dansgolv. Men inte spelar det någon roll, för om man kan ha kul. Riktigt bra kväll för att fira min älskade bästa finaste Mimmi. Jag och Andrea hade gett henne ett födelsedagskort med 21 dares hon skulle göra under kvällen. Visserligen hann hon bara med 5 av dem, men vad gör det, hon var antagligen för upptagen med att bara njuta av kvällen och fira att hon börjar närma sig 30. Vi har förlängt tiden på kortet så hon får göra resterande dares en annan kväll. Att gå ut i Port Hedland kan endera bli svindyrt eller helt gratis. Och den här lördagen umgicks vi med människor som såg till att man aldrig gick tomhänt (med tanke på den extrema värmen är det viktigt att dricka mycket hela tiden). 

En ännu bättre lördag ledde till än ännu tröttare söndag. Mimmi firades med pannkakstårta och paket, och därefter planerade vi lite mysigt poolhäng. Men Mimmi lider av någon form utav söndagsångest. Själv tycker jag det är perfekt att efter en utgång bara hänga vi poolen, ta det lugnt och försöka bättre på brännan. Men icke sa nicke. Mimmi går runt och känner sig instängd, hon vill bara göra något hela tiden, och ligga still vid poolen går tydligen inte under kategorin att göra något. Otur för mig och brännan. Efter ett tappert försök att bara ta det lugnt ger vi upp och beslutar oss för att spela beerpong med vår roomie och hans kompis. Efter en omgång beerpong var man igång igen, precis som kvällen innan. Och Mimmi födelsedag fortsatte, dagsfyllan övergick till ännu en KänguruBBQ och fler människor anslöt sig. Tredagarsfest minst sagt och en extremt lyckad helg. 

No comments:

Post a Comment

Jaha, och vad fan vill du säga?