Tuesday 13 November 2012

Män i PH


Tur att Ida har varit så flitig på att uppdatera närmaste tiden. För jag har då inte varit det. Det är som sagt tufft att blogga utan internet på mobilen eller datorn. Men lyckligtvis kan vi våldgästa Andrea som har internet i hemmet.

Vi befinner oss som sagt i Port Hedland. En stad som vi hade noll förväntningar av. Precis som Ida berättade innan så sa ALLA aussies vi träffa i Bali att ”Port Hedland is the ASSHOLE of Australia” och ja, vi har fattat varför dom sa det. Det är ingen speciellt roligt eller fin stad. Alla växter är mer eller mindre döda och torra pga den tropiska värmen och det icke existerande regnet. Det är en stad som är uppbyggd för att folk temporärt ska jobba och tjäna pengar. För ingen, och då menar jag ingen, vi träffat på här har planer på att stanna här hela livet.
Men vi trivs faktiskt väldigt bra under dessa omständigheter. Alla man träffar är ju som sagt väldigt vänliga, trevliga och härliga. Vi är ju här av samma anledning, att tjäna pengar. Och det ska vi faaan göra, eller det gör vi! Vi har räknat ut att efter att ha jobbat november ut kommer vi få ut 43000 svenska kronor. Och det känns ju faktiskt inte så dumt. Speciellt inte med tanke på vad vi gör för att få dessa pengar.

Det är ju som sagt jag, Ida och Andrea som jobbar i ett team. Vi glider runt i våran jobb bil och åker till hus och fixar lite. Blåser lite löv, krattar och klipper gräs. Inte alls så farligt egentligen. Sen när vi är färdiga sätter vi oss i bilen och cruisar runt lite tills vi kommer till nästa hus. Vi kan ju prata under tiden och ta lite pauser. Så det är inte alls ”faaaan jag jobbar imorgon” - känslan när man går och lägger sig på kvällen. Jobbet känns faktiskt riktigt bra!
Dock finns det en stor jävla nackdel.. Flugorna! Dom är hemska! Det är dom äckligaste flugorna jag någonsin stött på, dom lämnar en inte ifred någon gång. Dom försöker åka in i ens ögon, öron och mun oavbrutet för att komma åt vätska. Ni kan ju bara tänka er hur nice flugorna tycker det är när vi jobbar i 45 graders värme med heltäckningskläder.. Euw säger jag bara! Då mina kära vänner, då känner man sig inte fräsch.

När vi var i Bali och berättade för en kille att vi skulle jobba som trädgårdsmästare så sa han ”Shiiiit, ni lär ju vara dom snyggaste trädgårdsmästarna någonsin!!” Och jag sa det till Ida när vi jobbade. Asså tänk om han skulle se oss nu.. Han skulle nog ta tillbaka det där han sa om oss ganska snabbt.
Vi går runt helt svettiga, med blad och kvistar i håret. Ansiktet är helt lortigt av all jord som blandas runt tillsammans med svett. Och på det har vi uppsatt hår, oranga heltäckningskläder, kängor, handskar och ett par extremt snabba brillor som vi pront måste använda. Så man kan inte vara osexigare än oss.. Haha! Det enda som saknas är en snopp mellan benen, en prilla under läppen och en bärs i vänsterhanden. Sen är vi män.

/Mimmi

Man är ju snygg!

Man träffar många hundar varje dag. Här är nog den största, haha!


Tar oss en liten cruise

Idisen på flaket

Andrea tar hand om lite träd

Yeey!

Andrea vattnar lite

No comments:

Post a Comment

Jaha, och vad fan vill du säga?