Friday 23 March 2012

FUCK MANILA!

Iforrgar akte vi ifran alskade Kuala Lumpur. Flyget gick vid 5-tiden ungefar. Och pa det planet satt vi pa i 4-5 timmar. Gick faktiskt riktigt smidigt och snabbt med allt. Vi fick bagaget, kopte bussbiljetter och satte oss pa bussen mot Manila. Till sjalva staden tog det 2 timmar ungefar, och dar blev vi droppade. Vi ville hitta en taxi, men ingen fanns i narheten. Och det var FULLPROPPAT med manniskor och bilar. Total kaos. Safort vi klev ut fran bussen var manniskor pa oss. Alla ville veta vart vi skulle. Folk petade pa en och slog till en for att fa kontakt. Barn sprang fram i en stor klunga och samlade sig runt och verkade jatteintresserade av att veta vara namn. Man ba, yeah right att du vill veta mitt namn. Du ar har for att sno saker fran oss! Ett barn blockerade till och med min vag och strackte fram handen. "GIVE ME MONEY!" Eeh NO WAY! Sjukt obehagligt.


Alla var pa oss, skrek och vinkade oss till dom. Trafiken var totalt kaosartad. Hela gaten var fylld med bilar, mopeder och cyklar som bara tutade. Kalabalik var det! Vi hade ingen aning om nagonting. Men sen fick vi tips om att ta taget mot en gata som var kand for alla sina hostels. Storsta skamtet! Efter att ha tagit taget och gatt av gick vi runt och letade. Men vi hittade inget javla boende. Vi fragade om hjalp, men alla bara skakade pa huvudet och sa att nej har finns det inga guesthouse. Typ, vad ar guesthouse?
Vi var trotta, griniga och helt lost. Det var som om hela alltet var ett skamt. Skulle man skratta eller grata liksom? Pricken over i:et var att det borjade regna. Men vi travade vidare i regnet genom kaoset med vara 20 kg vaskor pa ryggen. Vi kande bara mer och mer avsky for staden. Vi sa att "Snart... Da drar vi in pa ett FUCKING Hilton-hotell. Vi skiter i vad det kostar. Vi vill bara bort ifran den har ackliga gatan och staden!"

Det tog oss 2 timmar ifran att vi lamnat bussen till att vi hittade ett hotell. Det var ju inte direkt billigt, men uppenbarligen det enda boendet i hela Manila.. Sa dar stannade vi natten till idag. Dar levde vi som kungar. Efter att ha besokt shoppingcentret efter incheckningen, for att boka saker och ting, drog vi oss till rummet och bestallde lite mat pa rummet. Sa dar lag vi och sag pa MTV, at maten och drack kaffe. Efter den hektiska dagen var vi fan varda allt.

Jag vet att rubriken ar lite dramatisk. Men det var sa jag kande och kanner for staden.
Peace! /Mimmi

No comments:

Post a Comment

Jaha, och vad fan vill du säga?